Sempre ha sigut el nostre desig oferir i contar-vos la mirada d'uns Herbolaris convençuts i conscients, que a més de la visió ecològica, sentimental, màgica o qualsevol altra forma d'entendre la vegetació també existeix l'admiració i la valoració del tresor per a la salut que són les plantes, les mates i els arbres; a més tamb vos volem contar algunes de les experiències a les nostres muntanyes, rius, coves i barrancs, i sobre les plantes que trobarém al pas, passejant tots els paisatges possibles. Només recordar-vos que quan camineu per les muntanyes i llocs de natura, respecteu els boscos diminuts que són els brossegars i matollars, heu de ser conscients de que moltes plantes d'un pam d'alçada tenen més anys que vosaltres, quasi com un arbre gran, tant de temps com un bosc adult, el BOSC DIMINUT.







dijous, 5 d’abril del 2018

CIRERER DE GUINEU

NOM BOTÀNIC: Prunus mahaleb

NOMS POPULARS: CIRERER DE GUINEU, CIRERET, CEREZO DE SANTA LUCIA


FAMÍLIA: ROSACEAE




                              És més habitual descobrir-lo en forma de mata d'uns 2-3 metres d'alçada, però ací a la Murta d'Alzira en podem veure uns pocs de bona mida, ja en forma d'arbre menut de 7-8 metres.
Floreix ja al mes de Març quan també comença a vestir-se  amb unes fulles de forma ovada, amb el marge serrat, ms endavant, ja en estiu les flors es transformaran en uns fruits menuts com un cigró ja arremullat i de color negre, aspres al paladar i amargs.
Sembla que es sol emprar com a patró on empeltar cirerers. Les flors, aromàtiques com la seua fusta, tenen ús a la indústria de la perfumeria i els fruits com a colorant.


Aspecte general




Flors llargament pedunculades formant corimbes d'entre 3-4 i fins a 10 floretes delicadament aromàtiques

Vista de les flors amb més detall




Fulles arredonides, lleugerament doblades des de'l nervi principal, serrades, acabades en punta (Acuminades)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada