Sempre ha sigut el nostre desig oferir i contar-vos la mirada d'uns Herbolaris convençuts i conscients, que a més de la visió ecològica, sentimental, màgica o qualsevol altra forma d'entendre la vegetació també existeix l'admiració i la valoració del tresor per a la salut que són les plantes, les mates i els arbres; a més tamb vos volem contar algunes de les experiències a les nostres muntanyes, rius, coves i barrancs, i sobre les plantes que trobarém al pas, passejant tots els paisatges possibles. Només recordar-vos que quan camineu per les muntanyes i llocs de natura, respecteu els boscos diminuts que són els brossegars i matollars, heu de ser conscients de que moltes plantes d'un pam d'alçada tenen més anys que vosaltres, quasi com un arbre gran, tant de temps com un bosc adult, el BOSC DIMINUT.







dilluns, 1 de maig del 2017

BRUC BOAL

NOM BOTÀNIC: Erica arbórea

FAMÍLIA: Ericaceae

NOMS POPULARS: BRUC BOAL




                             Altre "Petorret" menys conegut per l'absència en moltes parts de les nostres comarques, li agrada viure als sols descarbonatats, humits i no massa assolellats, (almenys a les nostres terres tan caloroses). Es el mes gran de tots els Brucs ibèrics arribant a fer se una menut arbre, es clar, si el respecten els incendis i les mans dels homes, algo improbable i millorable.

Es molt buscat per fabricar pipes de fumar, utilitzant el seu cepell, dens i gros per a aquest menester.
La medicina popular ha utilitzat la infusió de les fulles per tractar alifacs del aparell urinari.

La floració es produeix a primavera i es abundant, sobretot als àpex de les rames superiors, cimoses, amb flors blanques o rosades molt delicades

Altra mirada floral, (cliqueu sobre la imatge per augmentar la).

Detall de les flors


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada